Pihtiputaan kodinhoito järjesti 2.9.2010 Sopukassa 80-vuotis syntymäpäivätapahtuman kaikille tänä vuonna 80 vuotta täyttäville. Kutsua oli noudattanut suuri määrä syntymäpäiväsankareita ja heidän puolisoita. Pihtiputaan kunnan tarjoamien täytekakkukahvien jälkeen päivänsakareilla oli mahdollisuus 16 esittelypisteessä hankkia tietoa ikääntymiseen liittyvistä kysymyksistä.

Paikalla olivat mm. kodinhoito, seniorineuvonta, päivätoiminta, suun terveys, apuvälineet, liikkuminen, näön ja kuulon huolto, turvapuhelin, Pihtiputaan Seurakunta, Palo- ja pelastuslaitos, Poliisi, Pihtiputaan Apteekki, KELA, ravitsemus ja muistiasiat. Jokaisella toiminnolla oli oma esittelypiste Sopukan aulassa ja käytävällä.

Pihtiputaan Sydänyhdistyksellä oli oma esittelypiste ainoanan paikallisista yhdistyksistä. Avustajinamme olivat terveydenhoitajat vastaamassa sydän- ja diabetessairauksiin liittyviin kysymyksiin.

Sydänyhdisityksen esittelypisteessä annettiin tietoa sydänasioita, jaettiin erilaisia esitteitä sekä Sydänlehtiä ja kerrottiin yhdistyksen jäsenyydestä.